Vi skal tilbake!

2014-10-12

Article image

Villard de Lans

Vi kan nå med sikkerhet si at dette var en av de beste samlingsplassene vi har vært på noen sinne. Der var det en topp rulleskiløype som egner seg bra til både rolig og hardtrening. I alpinbakken fikk vi pushet hjertefrekvensen og på de uendelige stiene doset vi lange løpeturer. Plassen ligger på 1100 meter, men vil man høyere opp er det mulig å trene på 2000m+. Lokalbefolkningen er hyggelige og oppvartningen på resturantene er upåklagelig. 

Article image
Article image
Ingvild Flatland instruerer på en styrkeøkt.
Article image
Løypekart. 6 km asfaltert skitrasè.
Article image
God mat servert på tradisjonelt vis.

Lokale spesialiteter

Vi spiste middag på en resturant som lå like ved leilighetene. Her fikk vi servert gode og næringsrike måltider fra sportsmenyen, og så fikk vi prøve noen lokale spesialiteter.

Article image

Avkolbing

På de 12 dagene hadde vi to ettermiddager uten trening der noen dro til byen for å lade batteriene på kafè, mens andre tok en runde på golfbanen. Anders og Anders viste at de har andre kvaliteter enn skiløping og skyting. 

Article image

Testløp

Siste treningsdag var testløp, der Brekke Nilsen viste sine kvaliteter med god skyting i "ruskevær". Presterer han slik til vinteren vil han garantert være i diskusjonen til  jr. VM som er målet hans i år. På restutisjons-økten fikk vi storfint besøk av Fourcade som velvillig delte av sine erfaringer og kunnskaper. Det var en veldig motiverende økt på slutten av en lang og hard samling.

Laget viste gode takter. Alle har gjort en god treningsjobb i vår og sommer. Sirdal ski rekrutt-løper Espen viste god form gjennom hele samlinga og var sterk på alle fysiske hardøkter. Marius var litt ruskete i starten, men var kongen på "internkonkurransen" vi hadde her nede. Han var bare et hestehode før Brekke Nilsen som viste jevnt og høy nivå. Heldal imponerte franskmennene med raske og feilfrie serier. Adrian og Team Skåland viste stabil og god skyting og jobbet godt på alle økter. Desverre ble hospitant fra Sirdal ski rekrutt, Vetle Undheim syk de første dagene og tilbringte tiden på isolat før han ble sendt hjem i retur.

Vi fikk gjennomført mye god trening. I tidligere tider har vi hatt samling i Lysebotn på denne tiden av året. Vi har nesten hvert eneste år ikke fått gjennomført alt etter planen pga. snø og frost. Nå var tilstandene noe helt annet. Det var sommertemperaturer og forutsigbart vær. Vi må også få takke Ingvild Flatland for bidrag på treniningssiden og Lois Habert for hjelp til å organisere. 

 

Article image

Tip a friendTips en venn