SSS elite på snø

SSS elite har siden starten av november vært samlet for å forberede seg til sesongstart. Bare Marius har brutt ut av gjengen for å konkurrere i åpningsrennet for seniorer på Sjusjøen, men slutter seg til de igjen før norgescupløpene på Geilo 22. og 23. november.

2014-11-17

Beitostølen

2. november startet årets første snøsamling for oss på Beitostølen. Når vi kom var det ca. 3 km løyper på stadionen og ca. 4 km på Valdresflya. Etter bare et par dager kom det hjelp fra naturen med nysnø og kuldegrader, så det ble mulig å produsere ca. 5 km på stadionen. Siden Beitostølen omtrent var det eneste stedet nord for alpene med skiforhold ble det folksomt i løypene, og vi måtte godta å trene etter landslagene på skytebanen som hadde "forkjørsrett" fram til kl. 11. Det gjaldt bare å være smart i planleggingen så vi fikk gjennomført trening med god kvalitet og nok restitusjon til å skaffe oss overskudd etter lange treningsdager.

Article image

Trening i hall

Vi brukte hallen ofte for å ha et ekstra godt trykk på styrketreninga. Vi har tidligere følt at styrken har blitt litt "nedprioritert" når man har den første snøsamlingen. Vi fikk også en anledning til å spisse konkurranseinstinktet med internkonkurranser i fotball og volleyball. Det var faktisk et under at ingen ble skadet!

Som dere kan se på bildet nedenfor gir styrketreningen resultater ^^

Article image
Kaller han bare hulken
Article image
Viktig å gjøre det teknisk korrekt- også på styrketrening. Ellers bruker Kristian pisken
Article image

Marius reiste så hjem til Lillehammer for å konkurrere på Sjusjøen i den TV-sende åpninga. Sprinten var godt under pari, det ble 3-1 på skytinga og en 74. plass. Søndagens fellesstart ble en opptur, med 18 treff og god fart i sporet gikk han inn til seier i B-heatet som hadde holdt til 14. plass i A-heatet, plassen før M. Fourcade. Han viser at noe er på gang og resultatet gjenspeiler litt den gode jobben SSS elite har lagt ned over lengre tid. Vi er optimistiske på fortsettelsen både med tanke på Marius og de andre juniorene som har vist gode tester og tendenser på trening.

Article image

Vår andre senior, Martin, ble som kjent tidligere i høst påkjørt under trening om har vært igjennom en rehabeliteringsperiode. Han har gjennomført bra med trening og har hatt flere "langturer" og hardøkter på stakemaskin og på ergometersykkel. Vi er sikre på at han kommer seg på ski i løpet av desember og at han raskt blir klar for konkurranse igjen. Det har vært noen samlinger uten Martin nå og alle lagkammeratene savner å ha han i gjengen!

Article image
Julemiddag i starten av nov. =)

Nå skal vi samles igjen før norgescupåpningen for seniorer på Geilo, hvor juniorene også stiller for å få matchtrening. 

Vi trener videre og skal sørge for gode resultater sett med "sirdals" øyne!

Tip a friendTips en venn