Norgescupen for junior endelig i gang!

20151215_095727

Etter fryktelig  lite oppdatering og noe surmuling fra våre faste følgere har Sirdal ski junior og Sirdal ski rekrutt nå tatt grep. Vi har ansatt sportssjournalist Melvin Snerken for å dekke noen av norgescupene våre. Det kan fort hende det blir flere oppdateringer fra Snerken, det vil kun tiden vise.

Sirdal ski/Sirdal videregående skule har i helgen vært en liten tur på Beitostølen å fått konkurert mot resten av landets flotte og framifrå skiskyttere. Vi registrerer at det har blitt trent godt rundt om i landet og gratulerer først som sist alle skiskyttere fra fjernt og nær som gjorde glimrende løp og fikk med seg gode plasseringer hjem. Selv er vi strålende fornøyd med helgens innsats. Vi mangler toppresultatene, men har hevet oss betraktelig fra i fjor og det er veldig artig å se!

2015-12-15

På lørdagen var det til dels store utfordringer på grunn av sterk vind. Vinden kom litt fra alle kanter og gjorde det utfordrende for utøverne å lese hva de skulle skru på siktet, men det var ikke annerledes for oss enn for konkurrentene. Mange av Sirdalsløperene løste utfordringen ypperlig og kom fra det med æren i behold og vel så det. Ett par andre fikk med seg nyttig lærdom og gode erfaringer til neste gang. Det blåste til tider så kraftig fra alle kanter at junior landslagets trener Roger Grubben måtte søke ly i løpertunnellen for å få i seg en skvett kaffi. Som vi alle vet, nordlendinger er godt vandt med storm på havet. Med andre ord kraftig vind, når kaffien spruter i kastene.

Ei jente som virkelig fikk vist at hun har tatt et løft fra i fjor var Ingrid Nordbotn, som ble nummer 16 etter solid innsats både i sporet og på standplass. På lørdagens distanse kan også nevnes at enkelte hadde litt trøbbel med distansene. Når selv en durkdreven sporsjournalist som Melvin Snerken setter store deler av stadionpølsa, og en skvett av kaffien i halsen etter inngang til første liggende skyting. Da er det alvor.Tiden viste en ikke navngitt Sirdalsløper som hadde smadret konkurrentene med 50 sekunder, kunne det være mulig!? Nei, det skulle kjapt vise seg at det hele dreide seg om en misforståelse ute i løypa der Sirdalsgutten hadde tatt av til venstre istedenfor høyre og dermed pådratt seg en rimelig stor fordel. Det hører med til historien at han ble disket første dag, først som sist.

Søndagen var betraktelig roligere på standplassen og førte til at Sirdalsløperne fikk opp treff prosenten betraktelig. Det var også denne dagen mange gode resultater som igjen viser at jobben vi har lagt ned siden i fjor begynner å bære frukter. Skal man trekke en av mange frem denne dagen så mener jeg absolutt at vi må få med oss Martin Solberg som presterer sin desidert beste konkuranse nasjonalt noensinne og blir nummer 36 på sprinten med 0-0 i skyteresultat. Det kaller jeg ett ordentlig løft det!

Jeg teller opp 18 topp 20 plasseringer i helgen og er godt fornøyd med min første helg som innleid sportsjournalist for Sirdalsgjengen. Jeg vil også tro at det må være brukbart for en liten skole i ei lita bortgjemt sør- vestlands bygd, som i all hovedsak livnærer seg av kraft å ellers er sjølberga på de fleste punkter. Nå vil jeg tro de bruker desember og jula til å slappe av og kose seg sammen med nissen å di, før det braker løs igjen på nyåret. Da er det Lillehammer som er destinasjonen å skulle det ikke dukke opp noe høyst uforutsett vil jeg være tilstede for å rapportere tilbake til det Norske folk! Da håper jeg at jentene og guttene også kan komme med noen plasseringer enda høyere opp på lista enn de gjorde denne helga.

GOD JUL!

Mvh

Melvin Snerken, innleid sportsjournalist for de store anledninger.

Tip a friendTips en venn